foto’s plaatsen

Foto’s,  filmpjes, muziek, pdf bestanden en meer: dit alles kan toegevoegd worden aan een pagina of bericht op de website.
! Toegestane bestandstypen bij gratis account: jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, ppt, odt, pptx, docx, pps, ppsx, xls, xlsx, key en Maximale bestandsgrootte van upload: 1 GB

Afbeelding toevoegen:

Klik op de plek waar de afbeelding ingevoegd moet worden en vervolgens op  “Media toevoegen”. Een nieuw venster opent over de pagina heen, met daarin twee tabbladen: Bestanden uploaden  en  Mediabibliotheek.
Bestanden uploaden:  kies bestanden selecteren en kies via de verkenner de gewenste afbeelding/bestand.media-invoegen-uploaden

Na uploaden verschijnt de tab Mediabibliotheek met daarin alle geuploadde bestanden.
Aanpassen bestand voor publicatie:
media-invoegen-bijlage-details
Bijlagedetails:
bovenin staat de betreffende afbeelding met specificaties.
URL: het adres waar de afbeelding staat.
Titel: title van de afbeelding
Onderschrift: tekst die weergegven wordt onder de afbeelding
Alt-tekst: tekst die weergegeven wordt als met de muis over de afbeelding wordt gegaan, beangrijk voor zoekmachines en voorlezen van website (visueel beperkten)
Beschrijving: wordt niet getoond aan de bezoekerskant.
NB vul altijd een alt-tekst in

Weergave-instellingen:
media-invoegen-bijlage-details-1Uitlijning: plaats van de afbeelding ten opzichte van de tekst. (links dus tekst komt rechts)
Link naar: afbeelding wordt wel of geen link naar nader te bepalen site / bestand / pagina…….
Afmeting: grootte in pixels
Klik op ‘in pagina invoegen” en de afbeelding wordt daar geplaatst waar de cursor staat.

Niet tevreden? dan afbeelding in de betreffende pagina aanklikken en aanpassen – uitlijnen 4 opties) – bewerken – verwijderen of verwijderen en opnieuw plaatsen.
media-invoegen-bijlage-details-2

Galerij maken (fotoalbum, slideshow)

Zet de cursor daar waar de galerij moet komen. Klik op ‘Media toevoegen’ en dan links boven in het venster op ‘Galerij aanmaken’.  Selecteer afbeeldingen uit de mediabibliotheek of kies voor bestanden uploaden. Pas rechts in beeld de url, titel, onderschrift , alt en beschriijzing zo nodig aan en klik op ‘en nieuwe galerij aanmaken”‘
In het volgende venster is het mogelijk de galerij-instellingen aan te passen. (experimenteer ermee, en kijk naar het resultaat op de pagina.  De weergave aan de bewerk kant ziet er anders uit dan aan de bezoekerskant. En eegalerij-instellingenn pagina met sidebar zal er anders uitzien dan die op een showcase pagina )

Vergeet niet op ‘Galerij invoegen’ te klikken.

Een galerij op een pagina is aan te passen door net als bij de losse afbeelding op de galerij te klikken. voor verwijderen klik op de X voor aanpassen op het potloodje. Op deze wijze zijn in een bestaande galerij eenvoudig ook nog afbeeldingen toe te voegen en te verwijderen.