Berichten of pagina’s

Berichten:

Oorspronkelijk is WP bedoelt om mee te bloggen. Een weblog of blog is een persoonlijk dagboek op het world wide web (www) dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. Een logboek met informatie die de schrijver met andere wil delen. Daarvoor gebruik je ‘berichten’ . Ze komen in omgekeerde chronologische volgorde op internet te staan: de laatste dus bovenaan. In het begin bestonden de blogs vaak alleen maar uit tekst, later werden aangevuld met fotootjes, audio’s en video’s. Blogs bieden vaak de mogelijkheid om als lezer te reageren.  De berichten zijn daardoor dus interactief te noemen. Bij de berichten en de reacties daarop staat vaak de naam van de schrijver de datum van plaatsing vermeld.
Voorbeelden van blogs – : www.waarbenjij.nu/  met o.a. reisverslagen en  www.punt.nl/
 Ook bij nu.nl is het mogelijk om een blog van de actuele nieuwsitems te volgen.

Soms – afhankelijk van het thema – kan je er voor kiezen om te werken met berichten en deze statische te maken zodat het pagina’s lijken: www.55pluseducatief.nl/

Pagina’s

Wil je geen interactie op berichten maar liever alleen informatie geven die langere tijd onveranderd blijft dan gebruik je een pagina. Voorbeeld:
www.catharinakerkhof.nl
 en www.webquestion.nl 

En natuurlijk is de combinatie van berichten en pagina’s het meest logisch. Pagina’s voor de statische gegevens, berichten voor interactie, waarbij ook nog de mogelijkheid de interactie af te schermen met een wachtwoord en daardoor alleen toegankelijk voor bijvoorbeeld cursisten.

www.55pluseducatief.nl
www.cloin.nl
www.esthervalkdesign.nl