Scherminstellingen

Aanpassen van de scherminstellingen:
1: scherminstellingen dashboard:
Als je ingelogd bent zie je bovenaan rechts in beeld de volgende icoontjes staan:
via het haaientandje naast ‘scherminstellingen’ kom je bij de instelmogelijkheden voor de schermweergave van het dashbord.

 

Kijk wat je wel of niet wilt zien
klik op de afbeelding om te vergroten

 

 

2: scherminstellingen pagina:

Open een pagina, en klik rechtsboven op ‘Scherminstellingen’. de hier geboden instellingen zijn, als ze aangevinkt zijn, zichtbaar onder het tekstvlak waar de content in staat.
–  Likes en Delen:  staan bij het gratis wp account altijd aan. Aangevinkt laten staan zodat je per pagina dit zelf kunt uitzetten ( of naar believen aan laten staan natuurlijk)
pagina attributen : laat aan de rechterkant van je scherm de mogelijkheden zien om een pagina weer te geven als hoofdpagina  (geen hoofd), of subpagina in het standaard menu. En de keuze mogelijkheid ‘Template’ waarmee gekozen kan worden voor een bepaalde weergave ( bv met een sidebar…) Aangevinkt laten staan.
Uitgelichte afbeelding. Geeft bij berichten de mogelijkheid om een afbeelding weer te geven waaronder dan een deel van de tekst kan worden geplaatst ( voorbeeld 55pluseducatief.nl) .
schrijfhulp: gebruik een bestaande pagina als sjabloon (mag uitgevinkt)
Samenvattingen : deel van de tekst weergeven met de mogelijke tot  ‘lees verder ‘ (mag uitgevinkt)
Reacties:  biedt de mogelijkheid aan de bezoeker om op het bericht of pagina te reageren. standaard staat dat aan in de gratis WP versie, dus hier aangevinkt laten zodat per pagina/bericht dit uitgezet kan worden.
slugs: trefwoorden / zoekwoorden / categorie woorden kan uitgevinkt worden
auteur:  maker van het bericht. Kan makkelijk zijn als meerdere mensen aan een site werken. Bij de lessen mag dat uitgevinkt blijven

1 of 2 kolommen: 2 aangevinkt is makkelijker omdat de pagina attributen en de publiceren mogelijkheden dan naast het tekstvlak blijven staan.

Overige instellingen:  naar eigen inzicht ( hier uitgezet)